Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer Gent

Woon je in of rond Gent en wil je een gietvloer laten plaatsen? Goed nieuws, via deze pagina vind je vlot professionele plaatsers van gietvloeren in Gent en zijn deelgemeentes Oostakker, Mariakerke, Drongen, Zwijnaarde, Gentbrugge, Wondelgem, … Je ontdekt ook een helder prijsoverzicht per type gietvloer en enkele tips om vlot en gericht offertes te vergelijken. Liever meteen prijzen aanvragen voor jouw project? Vul dan het gratis offerteformulier in en ontvang binnen enkele dagen verschillende voorstellen op maat.

Ga snel naar:
Prijs gietvloer Gent
Hoe offertes vergelijken?
Overzicht gietvloer-experten Gent

Ontvang gratis offertes

 

 

3 TIPS bij het kiezen van een gietvloer-expert in Gent

Het leggen van een gietvloer is geen sinecure. Deze arbeidsintensieve klus vereist de nodige kennis en voorbereiding. Het is dan ook belangrijk om de juiste vakman te kiezen voor het plaatsen van je gietvloer in Gent en omstreken. Maar hoe doe je dat? We zetten 3 belangrijke tips op een rij:

 

TIP 1: Kies een vakman met de juiste specialisatie(s)

Gietvloer betonlook

Gietvloeren zijn beschikbaar in een brede waaier aan materialen, kleuren en afwerkingen. We maken een onderscheid tussen 3 soorten gietvloeren, elk met hun eigen kenmerken en look:

Let op: niet elke plaatser is gespecialiseerd in elke soort gietvloer. Sommige vakmannen zullen vooral kunsthars gietvloeren plaatsen, terwijl andere eerder gespecialiseerd zijn in cement gietvloeren. Wil je zeker zijn van een efficiënte, correcte plaatsing van je gietvloer met enkel hoogwaardige materialen? Kies dan voor een plaatser die gespecialiseerd is in het soort gietvloer die jij wil laten plaatsen. Zo kan je jarenlang genieten van een optimaal eindresultaat.

 

TIP 2: Laat je goed informeren en adviseren

Epoxy vloer

Gietvloeren zijn erg dun (2 à 5 mm) en zelfnivellerend. Daardoor kan je ze laten aanbrengen op je bestaande vloer. Laat je daarbij zeker goed informeren en adviseren door een gespecialiseerde vakman. Is jouw bestaande vloer geschikt om een gietvloer op aan te brengen of moet hij eerst nog uitgevlakt worden met egaline? Hoeveel lagen zijn er nodig om de gewenste dikte te bereiken? En wat met het onderhoud als je gietvloer eenmaal geplaatst is? Een vakman geeft je graag uitleg op maat van jouw situatie en wensen.

Let op: elke gietvloer-expert heeft zijn eigen ervaring en dus ook zijn eigen mening. Wil je een breed overzicht krijgen van alle mogelijkheden en werkwijzen voor jouw gietvloer? Contacteer dan minstens 2 à 3 professionele plaatsers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen adviezen, maar ook prijzen, materialen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken.

 

TIP 3: Kijk niet alleen naar de prijs

Epoxyvloer

De prijs van een gietvloer hangt samen met meer criteria dan enkel maar het materiaal en de arbeidsuren. Ook het type ondervloer, de totale te bekleden oppervlakte en de gewenste afwerking (open of gesloten structuur), spelen een onvermijdelijke rol in het finale kostenplaatje.

Toch is het belangrijk om niet enkel naar de prijs te kijken. Een gietvloer-expert met veel ervaring en goede referenties kan misschien duurder zijn, maar met zijn expertise kan je op termijn ook geld uitsparen. Je bent namelijk zeker van een correcte plaatsing volgens de regels van de kunst, en dat met uitsluitend kwalitatieve materialen.

Let op: vraag de vakmannen die je contacteert zeker naar hun eerdere realisaties. Een expert die prat gaat op de kwaliteit van zijn werk, zal je graag de nodige foto’s tonen. Zo krijg je niet alleen een scherp beeld van zijn expertise, je doet ook nog eens inspiratie op voor jouw eigen gietvloer.

 

Prijs gietvloer Gent

De kosten voor een gietvloer zijn afhankelijk van de oppervlakte, het aantal lagen dat gegoten moet worden en natuurlijk de gewenste uitvoering. Elke extra laag impliceert een langere wachttijd. Hoe langer een vakman erover doet, hoe hoger het eindbedrag.

Op welke richtprijzen mag je ongeveer rekenen? We zetten ze op een rij in de volgende tabel:

Type vloerDikte
Prijs/m2,
incl BTW
Frequentste
toepassing
Vloerverwarming
mogelijk?
Buiten
mogelijk?
Polyurethaan vloer3-5 mm
€80-120
Particulier
+/-
Epoxyvloer2-3 mm
€70-110
Industrieel
+/-
Cementgeb. gietvloer4-8 mm
€75-120
Particulier
Afh. v. samenstelling
+/-
Troffelvloer5-6 mm
€60-80
Industrieel
Steentapijt6-10 mm
€30-55
Particulier
Terrazzo10-25 mm
€200-250
Particulier
Gepolierde beton8-12 cm
€40-70
Particulier
Tegelvloer1-3 cm
€70-120
Particulier
Afh. v. formaat & lijm

TIP: dit zijn natuurlijk slechts richtprijzen. De uiteindelijke kostprijs van jouw project kan verschillen van vakman tot vakman. Wil je gericht prijzen, maar ook adviezen, werkwijzen, … vergelijken? Vraag dan gratis offertes aan bij gietvloer-experten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

Hoe offertes vergelijken?

Offertes naast elkaar leggen kan verwarrend zijn. Er is geen algemene consensus over de opmaak van een offerte, waardoor iedere professional dat op zijn eigen manier aanpakt. Hoe kan je verschillende offertes nu gericht vergelijken? Stel jezelf zeker de volgende vragen:

  • Wat is wel en niet inbegrepen in de prijs en wat kan eventueel nog extra aangerekend worden?
  • Is het een offerte met een totaalprijs of een uurprijs?
  • Wat is de uitvoeringstermijn van de verschillende offertes?
  • Is de prijs exclusief of inclusief btw?
  • Wat is de geldigheidsduur van de offerte?
  • Zijn er onbepaalde kosten opgenomen?
  • Beschrijft de offerte absolute werkuren of kunnen die nog onderhevig zijn aan veranderingen?
  • Hoe lang heb je garantie op het geleverde werk of op de materialen?

 

 

Gietvloer-experten in Gent vergelijken: offertedienst

Er zijn verschillende professionals gevestigd in centrum Gent. Maar ook in deelgemeentes als Destelbergen, Melle, Merelbeke, Sint-Martens-Latem, Drongen, Luchteren, Evergem, Lochristi, … is een aantal gietvloerbedrijven gesitueerd.

TIP: kies voor een professional actief in jouw buurt en vermijd zo hoge verplaatsingskosten. Via de offertedienst van Solvari kan je vrijblijvend en gratis advies inwinnen bij gietvloer-experten uit jouw regio.

gietvloeren Gent

 

Hoe werkt het?

1. Vul hieronder zo precies mogelijk alle vragen in. Beschrijf jouw opdracht en geef de specifieke vereisten en wensen door. Vergeet zeker niet mee te geven wat de gewenste uitvoeringsdatum van jouw project is.

2. Solvari ontvangt meteen het ingevulde formulier en stuurt jouw aanvraag door naar alle gietvloer-experten actief in jouw buurt.

3. De eerste 3 plaatsers van gietvloeren die interesse hebben in jouw opdracht maken een offerte op en/of geven advies op maat van jouw project. Zij nemen contact met je op om nogmaals te luisteren naar jouw wensen.

4. Jij beslist of je al dan niet akkoord gaat met één van de voorstellen van de geïnteresseerde aannemers. Er is geen bindende verplichting aan onze offerteservice.

 

Start hier: