Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer marmerlook

Spreekt de luxueuze uitstraling van marmer tot je verbeelding? Maar wil je tegelijk een praktische, comfortabele vloer? Dan is een gietvloer met marmerlook de ideale oplossing. Met zo’n polyvalente vloerbekleding koppel je de tijdloze, statige klasse van natuursteen aan de voordelen van een gietvloer. Alles over de mogelijke gietvloeren met marmerlook, hun voor- en nadelen, de gemiddelde prijs, … lees je hier!

Ga snel naar:
Soorten gietvloeren marmerlook
Voordelen en nadelen
Gietvloer marmerlook prijs
Belangrijke aandachtspunten
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Hoe creëer je een gietvloer met marmerlook?

Marmer ademt een tijdloze luxe, maar natuursteen in huis is niet de meest comfortabele optie. Daarom stijgt de populariteit van een marmerlook gietvloer. Zo geniet je van het beste van 2 werelden: een weelderige uitstraling en een praktische, zachte én onderhoudsvriendelijke vloerbekleding.

Maar hoe ontstaat zo’n gietvloer met marmerlook nu? Alles draait om de juiste kleurkeuzes, de vermenging van die tinten en de juiste timing om dat proces tijdig te stoppen. Het is een heuse kunst om dat levendige, glanzende marmer-effect zo trouw mogelijk na te bootsen. Daarom werk je best samen met een gespecialiseerde gietvloeren-expert!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je dan grondig adviseren over de kleurcombinaties, glansgraden, … voor de marmerlook gietvloer in jouw woning. Ontvang gratis advies op maat!

gietvloer marmerlook

 

Soorten gietvloeren met marmerlook

Een marmerlook gietvloer is nauwelijks van het origineel te onderscheiden. Een vakspecialist kan dat marmer-effect creëren bij 2 types gietvloeren. Een woordje uitleg over beide mogelijkheden:

 

1. Kunsthars gietvloer met marmerlook

Dit type gietvloeren bevat geen cement, maar enkel kunsthars en toeslagstoffen. Er zijn 2 varianten van deze kunstharsvloeren waarmee een expert een authentiek marmer-effect kan creëren:

 • PU gietvloer met marmerlook: een gietvloer met polyurethaan komt het vaakst voor in particuliere woningen. De marmerlook ontstaat door meerdere kleuren polyurethaan kort voor het gieten met elkaar te mengen. Zo’n polyurethaan vloer is zacht, geluiddempend en ook licht elastisch, waardoor de kans op scheurvorming nihil is.
 • Epoxy gietvloer met marmerlook: gaat het eerder om een marmerlook gietvloer voor in een bedrijf, winkel, horeca, openbare instelling, …? Dan is ook een epoxy gietvloer een optie. Zo’n vloer is iets dikker, harder en dus ook beter bestand tegen een zware belasting. Let op: epoxyvloeren zijn wel iets krasgevoeliger en minder geschikt voor vloerverwarming dan polyurethaan vloeren.

 

2. Cementgebonden gietvloer met marmerlook

Een cementgebonden gietvloer hoeft niet noodzakelijk een betonlook te hebben. Ook een marmerlook is wel degelijk mogelijk. Naast grijze marmer kan een vakspecialist dankzij de juiste pigmenten ook bruine marmer, terracotta marmer, … creëren. Zo’n cementgebonden vloer is iets dikker dan een kunstharsvloer, maar de opbouwhoogte blijft wel beperkt (4 à 8 mm).

 

TIP: vergelijk het aanbod van meerdere gietvloer experten!

Voor welk type gietvloer ga jij het best? En uit welke kleuraccenten, beweeglijke lijnen, glansgraden, … kan je kiezen? Het is sterk aangeraden om het aanbod van meerdere vakspecialisten te vergelijken. Zo krijg je een goed zicht op welke marmer-effecten jij kan laten aanbrengen op je gietvloer.

Gratis in contact komen met experts in je buurt? Geen enkel probleem, je kan vrijblijvend voorstellen aanvragen bij meerdere specialisten via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen van een marmerlook gietvloer

Echt marmer voelt koud aan, is poreus en vlekgevoelig en er zijn altijd legnaden zichtbaar. Het zijn allemaal zaken waar je geen last van hebt met een marmerlook gietvloer. Maar wat zijn de andere troeven van zo’n naadloze vloerbekleding? En zijn er ook nadelen aan verbonden? Een kort overzicht:

 

 • Vloeistofdicht & vlekbestendig: marmer is een van nature eerder poreuze natuursteen, waardoor doffe plekken, vlekken door zuren, … niet uitgesloten zijn. Dat risico heb je niet bij een kunsthars gietvloer. Die is sowieso vloeistofdicht en vlekbestendig. Hetzelfde geldt voor een cementgebonden gietvloer, maar die moet je wel eerst behandelen met een impregneermiddel of coating.
 • Ideaal in combinatie met vloerverwarming: een gietvloer geleidt warmte beter dan een echte marmeren vloer. Daardoor biedt vloerverwarming in combinatie met een marmerlook gietvloer duidelijk een beter rendement.
 • Erg onderhoudsvriendelijk: in tegenstelling tot echt marmer is een gietvloer volledig naadloos en dus ook hygiënischer. Vuil kan zich namelijk niet ophopen tussen de legnaden. Daarnaast is zo’n vloerbedekking ook makkelijk proper te houden. Het volstaat om de gietvloer wekelijks schoon te maken met een stofzuiger of bezem.
 • Dunne vloerafwerking: voor een natuursteen vloer heb je voldoende opbouwhoogte nodig bij een renovatie. Een gietvloer is gelukkig veel dunner en kan je dus eenvoudiger bovenop een bestaande vloerbedekking aanbrengen. Een polyurethaan vloer is gemiddeld slechts 2 à 5 mm dik en bij een cementgebonden gietvloer gaat het om 4 à 8 mm.
 • Zacht & geluiddempend: een gietvloer voelt dankzij zijn elasticiteit altijd zacht en comfortabel aan. Daarbovenop dempt zo’n vloerbekleding ook contactgeluiden als voetstappen, een schuivende stoel, … Kortom, een zegen voor je wooncomfort.

 

 • Arbeidsintensieve plaatsing: een gietvloer leggen gebeurt in verschillende fases en lagen. Daardoor kan het hele proces makkelijk 5 dagen in beslag nemen. Bij een marmerlook gietvloer komen daar nog extra aandachtspunten bij kijken om een zo realistisch mogelijk marmer-effect te verkrijgen.
 • Niet onmiddellijk beloopbaar: in tegenstelling tot andere soorten vloeren kan je een gietvloer niet direct belopen na de plaatsing. Gemiddeld moet je tot anderhalve week geduld uitoefenen voor je de vloerbekleding kan gebruiken.
 • Moeilijk te verwijderen: een gietvloer verwijderen is veel moeilijker in vergelijking met andere vloerbekledingen als laminaat, kurk, een tegelvloer, … Gelukkig is het door de beperkte dikte meestal mogelijk om een gietvloer te renoveren zonder die te verwijderen.

 

Gietvloer marmerlook prijs

De gemiddelde prijs voor een marmerlook gietvloer ligt tussen € 80 – 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) en kan dus behoorlijk verschillen. Veel hangt af van de voorbereidende werkzaamheden, het aantal m² aan vloeroppervlakte, het type gietvloer en de gekozen uitvoering, … Je mag rekenen op de volgende richtprijzen:

 • Kunsthars gietvloer met marmerlook: € 100 à 125 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Cementgebonden gietvloer met marmerlook: € 80 à 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

Een totaalprijs voor jouw project? Dan vraag je best meerdere prijsvoorstellen aan bij gietvloer experten in je buurt. Zo vergelijk je niet alleen hun eindprijzen, maar ook hun aanbod, adviezen, uitvoertermijnen, werkwijzen, … Ontvang vrijblijvend voorstellen op maat van meerdere vakspecialisten!

 

marmerlook gietvloer

 

Belangrijke aandachtspunten

Om zeker te zijn van een realistisch marmer-effect op maat van jouw woning houdt een expert rekening met een aantal aandachtspunten. Enkele zaken op een rij:

 • Juiste kleurkeuzes: het is belangrijk om de kleur van je marmerlook gietvloer mooi te laten aansluiten op de rest van je interieur. Een vakspecialist mengt dan meerdere tinten om jouw gewenste kleur en tekening zo dicht mogelijk te benaderen.
 • Glanzende toplaag: een marmervloer blinkt van nature. Daarom brengt een expert helemaal op het einde een glanzende toplaag aan op je marmerlook gietvloer. Dat glanspigment is dé finishing touch om een marmer-effect te verkrijgen dat niet van het origineel te onderscheiden valt.
 • Marmer-effect gieten of smeren: de technieken bij de plaatsing hangen vooral af van het type gietvloer. Bij een kunstharsvloer ontstaat het marmer-effect namelijk door te spelen met kleuren vlak voor het gieten. Bij een cementgebonden gietvloer creëert een vakspecialist dan weer die typische beweeglijke lijnen en kleuraccenten door de vloerbekleding uit te smeren.
 • Nieuw of renovatie: je kan een volledig nieuwe gietvloer laten aanbrengen, maar het is zeker ook mogelijk om een marmer-effect aan te brengen op je bestaande gietvloer. Daarvoor gebruikt een expert een coating op maat. Zo’n renovatie gaat bovendien snel, want de voorbereidende lagen zijn al aangebracht.
 • Juist onderhoud: regelmatig vegen of stofzuigen is belangrijk bij een gietvloer. Zo vermijd je dat zand of ander vuil de glanzende toplaag kunnen beschadigen. Ook viltjes onder je stoel- en tafelpoten zijn geen overbodige luxe. Wil je je vloer dweilen? Gebruik dan een Ph-neutrale zeep en vermijd zure reinigingsproducten.

Zeker zijn van een optimaal eindresultaat? Schakel dan een ervaren gietvloer expert in. Zulke betrouwbare vakspecialisten vind je snel en eenvoudig door het onderstaande offerteformulier in te vullen:

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten