Gietvloeren-expert.be

Troffelvloer: De krasbestendige gietvloer

Indien je een sterke vloer wil, die krasbestendig is en makkelijk te onderhouden, dan zou je een troffelvloer eens in overweging moeten nemen. Want troffelvloeren zijn niet alleen sterk en hygiënisch maar bieden je ook nog tal van andere voordelen.

 

troffelvloeren

Eigenschappen en toepassingen

Een troffelvloer wordt ook wel mortelvloer genoemd en bestaat uit fijngemalen grind- of kwartskorrels die samengebonden worden door een epoxy kunsthars. Het epoxy maakt de vloer erg sterk en krijgt in combinatie met de coatingslagen zijn specifieke vloeistofdichte karakter.

Troffelvloeren worden toegepast in keukens, douche- en toiletruimtes, horecagelegenheden en industriële omgevingen. Deze populariteit heeft vooral te maken met de slijtvastheid en het hygiënische karakter van de vloer.

 

Een troffelvloer in het moderne interieur

Troffelvloeren kunnen ook prima in het moderne interieur toegepast worden. Ze zijn minder krasgevoelig dan polyurethaan vloeren en kunnen goed met vloerverwarming worden gecombineerd. De vloer heeft een moderne industriële uitstraling en past goed in strakke stijlvolle interieurs. Troffelvloeren kunnen in verschillende kleuren en korrelgroottes worden geleverd met een matte of glanzende uitstraling. Het is ook mogelijk om de vloer af te laten werken met speciale effecten zoals een logo of een tekening in de vloer. De realisaties en uitvoeringen zijn dan ook erg divers.

 

troffelvloer

 

Verschil tussen een troffelvloer en steentapijt

Wat betreft de opbouw van de vloer zijn beide vloeren precies hetzelfde. Steentapijt is alleen grover en opener van structuur. De korrelgrootte van het gebruikte grind bedraagt bij steentapijt: 2-12 mm. Bij een troffelvloer is dit: 0.3-2mm. Steentapijt heeft om deze reden een meer ‘steenachtige look’ dan een troffelvloer. Lees hier meer over steentapijt.

 

Hoe wordt een troffelvloer gegoten?

Het leggen van een troffelvloer gebeurt in een aantal stappen:

1. Schuren en reinigen van de ondervloer.

2. Aanbrengen van de hechtprimer. Deze moet vervolgens drogen (zo’n 24 uur).

3. De vloermortel wordt met de hand aangebracht en netjes vlak afgewerkt.

4. Aanbrengen van twee beschermende coatingslagen.

5. De vloer moet nu drogen. Na 24 uur is deze beloopbaar.

 

Voordelen en nadelen van troffelvloer

– Sterk, slijtvast en bestand tegen chemicaliën en zuren.
– Naadloze vloer, stijlvol en makkelijk schoon te houden.
– Combinatie met vloerverwarming is mogelijk.
– Moderne industriële look.
– Werkt geluiddempend (minder contactgeluid).
– Slipvast.
– Het plaatsten van de vloer neemt in totaal ongeveer vijf dagen in beslag (inclusief droogtijd).
– Bij het leggen kunnen kleine imperfecties ontstaan (de vloer vlakt zichzelf niet uit, dit in tegenstelling tot kunststof gietvloeren die wél een zelf-nivellerend effect hebben).

 

Kostprijs troffelvloer

Gemiddeld genomen kost een troffelvloer 60 tot 80 euro per vierkante meter. Meestal geldt het principe: hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de vloer. Wenst u graag een offerte op maat en meer informatie over de mogelijkheden dan verwijzen we u graag door naar onze online offerteservice.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten