Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer buiten

Kunsthars gebonden gietvloeren worden voornamelijk binnen toegepast maar veel mensen vragen zich af of je een gietvloer ook buiten kunt plaatsen op het terras. Je kunt dan immers stijlvolle overgangen creëren tussen de binnnen- en buitenruimte. Kun je een gietvloer buiten plaatsen? Ja, dat kan maar er zijn wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

 

gietvloer terras

Weersomstandigheden

Een kunststof gietvloer bestaat uit drie tot vijf lagen. Aangezien iedere laag na het aanbrengen moet drogen, kan het leggen van een gietvloer in totaal zo’n drie tot vijf dagen in beslag nemen. Het spreekt voor zich dat de vloerlagen tijdens het droogproces niet vochtig mogen worden.

Wil je een gietvloer buiten laten plaatsen, dan zal dit in de zomerperiode moeten gebeuren en dan het liefst in een periode met een aantal opeenvolgende droge dagen (temperatuur en luchtvochtigheid zijn van belang). Het is overigens wel mogelijk om een gedeelte van de tuin of het terras volledig wind- en regendicht te maken maar de kosten kunnen dan wel gaan oplopen.

 

Kwaliteit van de ondergrond

Niet alleen de weersomstandigheden zijn van belang wanneer je een gietvloer buiten gaat plaatsen maar ook de ondergrond. Deze moet voldoende stabiel zijn, er mag ook niet te veel vocht in de ondergrond aanwezig zijn. Vocht kan tot blaasvorming leiden en de gietvloer moet hiertegen beschermd worden. Het plaatsen van een vochtwerende ondervloer is dus in de meeste gevallen noodzakelijk.

 

Gietvloer buiten

 

Overige aandachtspunten

Een gietvloer buiten (op een terras) wordt zwaarder belast dan een gietvloer binnen. Zo doen er zich buiten bijvoorbeeld heftige temperatuurverschillen voor en heb je te maken met Uv-belasting van de zon en met vocht, sneeuw en hagel. Deze invloeden stellen allemaal extra eisen aan de afwerking van de vloer. Ook zal de vloer in verband met gladheid stroever moeten worden gemaakt. Tijdens het leggen en drogen van de vloer, moeten zand en vuil zoveel mogelijk vermeden worden (denk ook aan huisdieren, insecten of vogels die het oppervlak kunnen betreden).

 

Samenvattend: Gietvloer buiten mogelijk?

Is een gietvloer buiten plaatsen mogelijk? Jazeker, maar wel tegen meerprijs en met een nauwkeurige planning van de werkzaamheden. Het is duidelijk dat een dergelijke klus enkel weggelegd is voor vakmannen met de nodige ervaring. Voor een vrijblijvende offerte op maat van uw projecten kan u steeds prijzen aanvragen bij onze aangesloten vakmannen.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten