Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer kantoor

Een kantoorvloer moet functioneel en esthetisch zijn. Welke vloer je kiest, heeft namelijk een invloed op de uitstraling van je bedrijf en het comfort van je werknemers. Een gietvloer op kantoor is daarom ideaal. Dat is een naadloze, onderhoudsvriendelijke vloer die je naar wens kan afwerken. Je leest alles over de mogelijkheden, prijs en plaatsing van een gietvloer op kantoor in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijkheden kantoor gietvloeren
Hoeveel kost een gietvloer voor op kantoor?
Zelf gietvloer op kantoor plaatsen of vakman?
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een gietvloer op kantoor?

Een gietvloer op basis van kunsthars is de meest geschikte soort voor op kantoor. Dit type vloer giet een vakman in verschillende lagen op een dragende vloer en werkt hij dan af met een glanzende of matte coating. Gietvloeren kan je gemakkelijk op een bestaande ondergrond plaatsen. Je ondergrond moet alleen droog zijn en vast liggen. Een gietvloer op kantoor heeft daarnaast tal van voordelen:

 • Makkelijk te onderhouden: vuil is gemakkelijk te verwijderen op deze naadloze vloer. Bovendien is een gietvloer ook vloeistof- en vlekbestendig.
 • Laat de ruimte groter lijken: de uitstraling van je kantoor kan makkelijk veranderen door een gietvloer. Je kantoor oogt ruimtelijker en moderner.
 • Geluiddempende werking: een kunsthars gietvloer is gemaakt van licht elastisch materiaal dat geluiddempend werkt. Hierdoor heb je geen last van luide voetstappen op de vloer.
 • Duurzaam: een gietvloer is sterk en slijtvast. Het is een ondergrond die veel belasting aankan en gaat daarom dus ook jarenlang mee.
 • Vele uitvoeringen mogelijk: je kan een gietvloer in zowat elke ruimte doen passen met een uitvoering op maat. Daarnaast zijn er heel wat afwerkingsmogelijkheden.

Wil je graag een gietvloer op kantoor laten plaatsen? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van verschillende plaatsers bij jou in de buurt. Start hier je aanvraag!

gietvloer kantoor

 

Mogelijkheden voor kantoor gietvloeren

Wil je graag een gietvloer op kantoor? Dan kan je heel wat keuzes maken. Er zijn namelijk verschillende soorten gietvloeren, afwerkingen en extra’s. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Soorten

Binnen de kunstharsvloeren kan je kiezen tussen polyurethaan (PU), epoxy of acrylaat. Epoxy is de meest bekende soort en zie je vaak in industriële omgevingen als ziekenhuizen. Acrylaat is geliefd bij bakkers, slagers en andere industriële toepassingen. PU is echter het meest geschikt voor op kantoor. Het werkt geluiddempend, is goed bestand tegen krassen en zal niet snel scheuren.

 

2. Afwerking

Qua afwerkingen heb je nog heel wat mogelijkheden bij een gietvloer. Je kan namelijk kiezen uit verschillende kleuren. De meest gekozen kleuren zijn wit, grijs, beige of bruin, maar elke RAL-kleur is in theorie mogelijk. Daarnaast kan je ook gaan voor een betonlook. Dan mengt een vakman 2 kleuren die dichtbij elkaar liggen. Als laatste kies je voor een matte of glanzende coating.

 

3. Extra’s

Er zijn enorm veel extra’s mogelijk bij een gietvloer. Zo kan je een antislip-laag aanbrengen, looproutes aanduiden om bezoekers wegwijs te maken op kantoor, het bedrijfslogo in de vloer laten plaatsen… Wil je graag bepaalde ruimtes afbakenen? Dan kan je gekleurde zones maken om een onderscheid te maken tussen bv. vergaderruimtes en werkruimtes.

 

4. Vloerverwarming

Een gietvloer zorgt op zich al voor een betere isolatie op kantoor. Maar het is ook een uitstekende geleider en geeft dus perfect de mogelijkheid om vloerverwarming te plaatsen. Vloerverwarming zorgt voor een goede en gelijkmatige verwarming. Doordat de warmte zo goed geleidt door de gietvloer, warmt je kantoor sneller en energiezuiniger op.

 

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere vakmannen!

Een gespecialiseerde vakman kan dankzij zijn ervaring advies op maat geven. Die bestudeert jouw situatie en doet op basis daarvan aanbevelingen om jou te helpen aan de beste gietvloer voor op kantoor. Vraag zeker ook offertes aan bij verschillende specialisten actief bij jou in de buurt. Voorstellen vergelijken is de beste garantie op een correcte prijs en een goed zicht op de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Wil je graag gratis en vrijblijvend voorstellen voor een gietvloer op kantoor vergelijken? Vraag hier dan meerdere offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt!

 

Hoeveel kost een gietvloer voor op kantoor?

Gemiddeld ligt de prijs van een gietvloer op kantoor tussen € 70 – 120 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Het exacte prijskaartje hangt vooral af van het type, het aantal lagen en de oppervlakte van de ruimte. Ook is het gemakkelijker om een gietvloer in één grote ruimte aan te leggen dan in verschillende kleine kamertjes.

Type gietvloerPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Polyurethaan€ 80 à 120
Epoxy€ 70 à 110
Acrylaat€ 75 à 120

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Benieuwd naar het prijskaartje voor jouw kantoor? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan bij vakmannen via onze offerteservice.

 

gietvloeren kantoor

 

Zelf een gietvloer op kantoor plaatsen of vakman inschakelen?

Het is absoluut niet aangeraden om zelf een gietvloer op kantoor te plaatsen. Het is namelijk puur vakwerk en daarom schakel je beter een vakman in. Dan geniet je van:

 • Advies op maat: welke uitvoeringen kies je het beste voor je gietvloer op kantoor? Welk type is het meest geschikt voor jou? Een vakman geeft met plezier advies afgestemd op jouw situatie.
 • Correcte plaatsing: een gietvloer leggen is geen eenvoudige klus. Een vakman beschikt over de nodige kennis en expertise om jouw gietvloer op de correcte manier te plaatsen.
 • Kwalitatieve materialen: een professionele plaatser werkt enkel met hoogwaardig materiaal en kwalitatief gereedschap. Op die manier ben je zeker van een optimaal eindresultaat.
 • Garantie: enkel door samen te werken met een specialist krijg je garantie op de uitgevoerde werken. Plaats je je gietvloer op kantoor toch zelf? Dan draai je zelf op voor de kosten als het mis gaat.
 • Verlaagd btw-tarief: is je kantoor ouder dan 10 jaar? Dan geniet je van het verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Op die manier druk je de kosten van je project.

Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt? Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen ontvangen van verschillende professionals. Start je aanvraag hieronder:

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten