Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer woonkamer

Dankzij hun slijtvastheid en onderhoudsvriendelijkheid zijn gietvloeren de perfecte keuze voor een woonkamer die intensief gebruikt wordt. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden, prijzen, en inspiratievoorbeelden.

Ga snel naar: Prijzen – Geschikte gietvloerenInspiratie en realisatie

 

 

Gietvloer woonkamer prijzen

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en hun prijzen.

 

Soort gietvloer
Prijs
Vloerverwarming mogelijk?
Polyurethaanvloer
€80 à €120 per m²
Ja
Steentapijt
€30 à €55 per m²
Ja
Terrazzo
€200 à €250 per m²
Mogelijk, maar moeilijk.
Materiaal is scheurgevoelig.
Mortex
€75 à €125 per m²
Ja
Marmertapijt
€40 à €50 per m²
Ja
Benieuwd naar het prijskaartje van een gietvloer op maat? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan via onze offertepagina.

 

 

Geschikte gietvloeren voor de woonkamer

Heel wat gietvloeren zijn geschikt voor gebruik in de woonkamer. Welke type gietvloer je het best plaatst is afhankelijk van het gewenste uitzicht, de beschikbare opbouwhoogte, en of de vloer gecombineerd moet worden met vloerverwarming.

 

gietvloer huiskamer polyurethaan 1) Polyurethaanvloer

Een polyurethaanvloer is gemaakt uit kunststof en kan naadloos op een bestaande ondergrond worden aangebracht. Hierdoor is het bijzonder geschikt voor wie zijn woning een moderne look wil geven.

Doordat de vloer licht elastisch is, is ze gemakkelijk te onderhouden, goed bestand tegen scheurvorming, en relatief geluiddempend. Het materiaal voelt niet koud aan de voeten en is daarnaast nog eens makkelijk te combineren met vloerverwarming.

Richtprijs polyurethaan gietvloer: €80 à €120 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen aan via de offertepagina

 

 

gietvloer huiskamer steentapijt 2) Steentapijt met gesloten structuur

Een vloer uit steentapijt bestaat uit verschillende grindkorreltjes die het oppervlak een open structuur geven. Door deze open structuur voelt de vloer ruw aan en is ze moeilijk te onderhouden. Ze zijn daarom minder geschikt voor gebruik in de woonkamer.

Je kan er echter voor kiezen om de vloer vlak te maken met een doorzichtig vloeimiddel. Dan krijg je een onderhoudsvriendelijke vloer die slijt- en slipvast is, geluid absorbeert, en niet koud aanvoelt. De vloer is makkelijk te combineren met vloerverwarming.

Richtprijs steentapijt: €30 à €55 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen aan via de offertepagina

 

3) Terrazzo

Een terrazzovloer is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar iets uniek en authentiek.

Deze vloer bestaat namelijk uit een mengsel van cement en gebroken marmer waarvan je de kleuren en het design zelf kan kiezen.

Het plaatsen van een terrazzovloer is bijzonder arbeidsintensief en wordt steeds gedaan door een erkende vakman.

Het zal niet verbazen dat deze vloeren niet de goedkoopste zijn.

Richtprijs terrazzo: €200 à €250 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen aan via de offertepagina

 

gietvloer woonkamer mortex 4) Mortex

Een mortexvloer bestaat uit een mengsel van kalk, cement en toeslagstoffen. Je kan er zowel de vloer als de wanden van een kamer mee bekleden waardoor esthetisch interessante combinaties mogelijk zijn.

Mortex is een relatief hard materiaal dat te vergelijken is met natuursteen. Het is bijzonder geschikt voor vloerverwarming omdat het de warmte goed opneemt en kan op een bestaande ondergrond worden gegoten, maar is door de hardheid gevoelig aan krassen en strepen.

Richtprijs vloer uit mortex: €75 à €125 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen aan via de offertepagina

 

 

gietvloer woonkamer marmertapijt 5) Marmertapijt met gesloten structuur

Net zoals bij steentapijt heb je marmertapijten met een open en gesloten structuur.

De gesloten structuur is het meest geschikt voor gebruik in de woonkamer omdat het egale oppervlak makkelijk te reinigen is en aangenaam aanvoelt aan de voeten.

Marmertapijt is sterk, slip- en slijtvat, en geluiddempend. Het materiaal voelt niet koud aan en is daarnaast makkelijk te combineren met vloerverwarming. Eventuele krassen en strepen vallen bij dit materiaal nauwelijks op.

Richtprijs marmertapijt: €40 à €50 per m²
» Vraag vrijblijvend prijzen aan via de offertepagina

 

 

Inspiratie en realisaties

Laat je inspireren en overtuigen door onderstaande afbeeldingen die tal van gietvloeren in de praktijk tonen.

 

soorten gietvloeren

Een marmertapijt heeft een eerder klassieke look, maar kan perfect gecombineerd worden met moderne meubels om je kamer dat tikkeltje extra te geven.

 

Door het verwerkte cement in de mortexvloer krijg je mooie strepen die textuur en diepgang geven aan het oppervlak. Dit voegt een mooie detail toe aan de inrichting van je woonkamer.

 

Een polyurethaanvloer heeft een ietwat industriële look die perfect past in moderne woningen. Combineer ze met strakke meubels die je vloer helemaal zullen accentueren.

 

gietvloer vloerverwarming

Een gietvloer is perfect voor kamers met vele hoekjes en kantjes. Door een vloer te gieten krijg je een naadloos resultaat dat perfect rond zuilen en in hoeken past. Zo heb je geen last van randen en designs die plots ophouden en beginnen zoals bij tegels wel het geval kan zijn.

 

design gietvloeren

Een terrazzovloer geeft een unieke look aan jouw woonkamer en kan perfect gecombineerd worden met zowel moderne als eerder klassieke meubels en decoratiestukken.

 

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten