Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer in de badkamer: geschikte soorten & prijs

Een gietvloer in de badkamer is stijlvol en door zijn naadloze karakter makkelijk in onderhoud. Hij voelt warm aan je voeten en is in de regel goed te combineren met vloerverwarming. In dit artikel ontdek je de gietvloeren die het meest geschikt zijn voor de badkamer.

 

Waarom zijn gietvloeren in de badkamer handig?

Een gietvloer is waterdicht en wordt naadloos aangebracht. Het voordeel hiervan is dat de vloer makkelijk schoon te houden is. Er zijn immers geen naden waar vuil of kalk in terecht kan komen. De meeste gietvloeren kun je perfect combineren met vloerverwarming wat weer ten goede komt aan het comfort. Warme voeten dus, wat wel zo prettig is, vooral in de winterperiode. Een ander voordeel is de moderne uitstraling. Gietvloeren lenen zich bij uitstek voor gebruik in modern vormgegeven badkamers. Mede door het naadloze karakter van de vloer zijn er allerlei stijlvolle combinaties mogelijk waarmee je een badkamer een strakke uitstraling kunt geven.

 

betoncire gietvloer in de badkamer

 

 

Prijs van een gietvloer voor de badkamer

De kostprijs van een gietvloer bestaat grotendeels uit arbeidskosten. Een gietvloer van polyurethaan (PU) kost gemiddeld 75 tot 130 euro per vierkante meter. Steentapijt is goedkoper omdat het sneller gelegd kan worden. Gemiddeld betaal je 40 tot 50 euro per vierkante meter. Terrazzovloeren zijn gevoelig duurder omdat het leggen ervan erg veel tijd in beslag neemt, prijzen kunnen daarbij oplopen tot soms wel 200 à 250 euro per vierkante meter. Benieuwd naar de exacte prijs per voor jouw project? Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes aan. Vergelijken nadien zelf de prijzen. Want prijzen vergelijken loont!

 

Geschikte gietvloer voor een badkamer

In principe kan iedere gietvloer door deze te voorzien van een waterdichte coating geschikt worden gemaakt voor gebruik in de badkamer. Maar het oog wil ook wat en een matte of spiegelende coating is lang niet altijd gewenst. Sommige vloeren, zoals een kunststof gietvloer of troffelvloer zijn van nature vloeistofdicht en dus goed bestand tegen indringing van vocht. Ook betoncire is uitstekend bestand tegen vocht. Cementgebonden gietvloeren zijn door de open structuur van het materiaal minder geschikt en moeten gecoat worden teneinde ze waterdicht te maken.

 

Enkele vloeren die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer:
• Polyurethaan gietvloer (PU)
• Steentapijt
• Terrazzo
• Troffelvloer
• Mortex

 

PU gietvloer in de badkamer 1) PU gietvloer in de badkamer

Polyurethaan gietvloeren (PU) zijn vloeistofdicht en eenvoudig schoon te maken. Dat maakt ze erg geschikt voor gebruik in een natte ruimte zoals een badkamer. PU vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming waardoor je in de badkamer niet snel koude voeten zult hebben. Bang voor krassen of strepen op de vloer hoef je niet te zijn omdat je in een badkamer voornamelijk op je blote voeten zult lopen.

Meer info over PU gietvloeren vind je hier.

 

 

Terrazzo vloer in badkamer 2)Terrazzo vloer

Terrazzo is een mengsel van gebroken marmerkorrels en cement. Terrazzo vloeren zijn in principe prima geschikt voor gebruik in de badkamer maar er moet bij plaatsing specifieke aandacht aan de ondervloer besteed worden. Je kunt terrazzo bijvoorbeeld niet zomaar over een bestaande tegelvloer leggen.

Meer info over terrazzo vind je hier.

 

 

 

 

steentapijt als gietvloer 3) Gietvloer van steentapijt in de badkamer

Een gietvloer van steentapijt bestaat uit een groot aantal grindkorrels die door middel van kunsthars met elkaar verbonden zijn. Voor gebruik in een badkamer is steentapijt met een gesloten structuur geschikt, omdat er dan geen water in de kleine openingen tussen de grindkorrels kan blijven staan. De vloer wordt dan voorzien van een speciale sealer waardoor er geen vocht meer in de vloer kan doordringen.

Meer info over steentapijt vind je hier.

 

 

cementgebonden gietvloer in de badkamer 4) Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer, kan in een badkamer toegepast worden maar is vanwege de open structuur van het beton minder geschikt voor toepassing in de natte gedeeltes van de badkamer, tenzij het beton is afgewerkt met een epoxy coating. Beton is immers van zichzelf niet vloeistofdicht en wanneer er te lang water op zou staan, kan dit leiden tot lekkages of vlekvorming.

Meer info over cementgebonden gietvloer vind je hier.

 

 

 

Is vloerverwarming mogelijk?

In een badkamer is een wat hogere temperatuur over het algemeen erg aangenaam en vooral in de winter is het prettig als de vloer warm aanvoelt aan je voeten. De meeste gietvloeren, epoxy is minder geschikt, kan je zonder al te veel problemen gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Bij cementgebonden gietvloeren (ook terrazzo) zijn er wel wat aandachtspunten omdat dit soort vloeren erg gevoelig zijn voor krimpspanningen. Haarscheurtjes treden al snel op en het is niet de bedoeling dat hier langdurig water in blijft staan. Vloerverwarming is dus mogelijk maar vraag altijd om advies bij de expert die de vloer bij je komt leggen voordat je ergens aan begint.

 

gietvloer in de badkamer

 

 

Ondervloer met voldoende afschot is noodzakelijk

Gietvloeren kunnen over het algemeen zonder problemen toegepast worden in een badkamer maar het is bij het leggen wel belangrijk dat er voldoende afschot in de ondervloer aanwezig is. Een gietvloer is immers zelf-nivellerend waardoor je met het materiaal zelf geen afschot kunt creëren. De ondervloer moet dus op de juiste manier aflopen en indien dit niet het geval is zal er eerst een ondervloer gelegd moeten worden voordat de uiteindelijke vloer kan worden gegoten. Voldoende afschot is erg belangrijk in verband met een juiste afwatering.

 

 

 

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten