Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer en vloerverwarming, een goede match?

Zowel gietvloeren als vloerverwarming worden steeds populairder. Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer vormt eigenlijk de perfecte combinatie. Waarom kiezen voor gietvloer vloerverwarming? Welke gietvloeren zijn ervoor geschikt? Ontdek het hier samen met info over de prijs en het gebruik.

 

 

Geschikte gietvloeren om te combineren met vloerverwarming

Gietvloeren worden naadloos gegoten en zijn mits de nodige voorzorgen beschermd tegen scheurvorming. De keuze in type gietvloer en een correcte vloeropbouw zijn hierbij van groot belang:

 

kunststof gietvloer betonlook

1. Polyurethaan kunstharsvloer

Een van de voordelen van kunstharsvloeren is dat je ze goed kan combineren met vloerverwarming. Wel zal je dan voor een polyurethaan gietvloer (PU) moeten kiezen.

Polyurethaan gietvloer is elastischer dan epoxy gietvloer en is bovendien beter bestand tegen scheurvorming. Ook de geringe dikte (tussen twee en drie millimeter) maakt deze gietvloer ideaal in combinatie met vloerverwarming.
Lees hier meer over polyurethaan gietvloer.

 

2. Troffelvloer / steentapijt op vloerverwarming

Troffelvloeren of steentapijt is het best combineerbaar met vloerverwarming. Deze vloer heeft dan ook een meer open structuur dan andere gietvloeren. Daardoor is er een perfecte combinatie van isolatie en doorlaatbaarheid. Dat kan leiden tot een energieverbruik dat gemiddeld 30% lager ligt dan bij andere soorten vloerbedekking.
Lees hier meer over troffelvloeren of steentapijt

 

3. Epoxy gietvloer met vloerverwarming

Epoxy gietvloer is populair, maar spijtig genoeg moeilijk combineerbaar met vloerverwarming. Het kan, indien je voldoende aandacht besteedt aan de juiste soort voegen. Epoxy kan slechts minimaal krimp- en uitzetspanningen opvangen. Aangezien de warmte van de vloerverwarming leidt tot uitzetting (nadien krimping) kunnen scheurtjes ontstaan. Een PU-vloer is beter geschikt voor vloerverwarming dan een epoxy gietvloer.
Lees hier meer over epoxy gietvloeren.

 

4. Cementgebonden gietvloer op vloerverwarming

Eigenlijk zijn cementgebonden gietvloeren geen echte gietvloeren. Dat komt omdat er heel wat handwerk nodig is om een egale vloer te krijgen. Deze vloer wordt in een laagdikte van 2 tot 20mm aangebracht en bestaat uit cement, bindmiddelen en diverse chemische toeslagstoffen. Of dit type vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming, hangt af van de samenstelling.
Lees hier meer over cementgebonden gietvloeren

 

5. Andere soorten naadloze vloeren

Andere soorten gietvloeren zoals terrazzo, beton cire, mortex, … kunnen eveneens gecombineerd worden met vloerverwarming. Toch is het risico op scheurvorming altijd aanwezig. Het is daarom aan te raden om altijd te rade te gaan bij een expert alvorens een gietvloer met vloerverwarming te installeren.

 

Graag een offerte met vrijblijvend advies en voorstellen op maat van uw project?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde aannemers in gietvloeren.

 

 

gietvloer met vloerverwarming

 

 

Voordelen van het combineren van vloerverwarming met een gietvloer

Gietvloeren en vloerverwarming hebben elk hun voordelen.

Ook de combinatie van beiden heeft heel wat te bieden. Zo ben je met een combinatie van een gietvloer op vloerverwarming gegarandeerd van een warm en comfortabel gevoel.

Bovendien kan je heel wat besparen op je energieverbruik en geef je je interieur een strakke en moderne look.

 

Warm en comfortabel gevoel
De egale structuur van gietvloeren maakt het aangenaam om op blote voeten te lopen.

In combinatie met vloerverwarming, waarbij de warmte van onder komt, zijn warme voeten bovendien gegarandeerd.

 

Energiebesparing
Met een gietvloer op vloerverwarming kies je voor een heel milieuvriendelijke optie. Gietvloeren kunnen voorzien worden van degelijke isolatie. Daardoor kunnen ze de warmte in een ruimte makkelijk vasthouden.

Bij vloerverwarming wordt veel regelmatiger en zuiniger verwarmd doordat de ruimte nu een grotere warmteopslagplaats heeft. Er wordt dus minder energie verbruikt.

 

Strak interieur
Gietvloeren staan gelijk aan een strak interieur. Met vloerverwarming voorkom je dat radiatoren op ongewenste plekken die strakke look verstoren.

 

 

gietvloer op vloerverwarming Prijs gietvloer + vloerverwarming

De prijs van gietvloer in combinatie met vloerverwarming is afhankelijk van twee dingen.

De gietvloer: Naast het aantal vierkante meters en het aantal lagen dat wordt aangebracht is de prijs van een gietvloer afhankelijk van het soort gietvloer.

De vloerverwarming: Hier is de kostprijs eveneens afhankelijk van de oppervlakte van de vloer en het soort vloerverwarming.

 

Graag een offerte met vrijblijvend advies en voorstellen op maat van uw project?
✓ Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde aannemers in gietvloeren.

 

 

Wanneer vloerverwarming aanzetten?

Wanneer er net nieuwe gietvloer is gelegd mag je niet onmiddellijk de vloerverwarming aanzetten. De vloer moet eerst minimaal veertien dagen de tijd krijgen om rustig uit te kunnen harden.

 

Om scheuren in de vloer te voorkomen, hou je je best aan volgende regels: 

1. Begin met een CV-watertemperatuur die vijf graden hoger is dan de temperatuur in de ruimte. Let op: ‘watertemperatuur’ dus niet de temperatuur van de thermostaat.

2. Per vierentwintig uur (mag ook langer) verhoog je de watertemperatuur met vijf graden, tot je ongeveer een watertemperatuur hebt bereikt van 40°C. Ga zeker niet hoger met de temperatuur!

3. Zorg dat de temperatuur van het water gedurende 24 uur constant blijft.

4. Nu volgt het afkoelen van de vloer, dat ook stapsgewijs moet gebeuren. Verlaag de watertemperatuur iedere 24 uur net zolang tot je de temperatuur hebt bereikt waarmee je gestart bent.

5. Voor het beste resultaat kun je het protocol het beste één of meerdere malen herhalen.

 

 

gietvloer vloerverwarming

 

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten