Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Lavasteen gietvloer: voordelen & prijzen

Zoek je naar een stijlvolle, naadloze vloer met een enorme slijtvastheid en krasbestendigheid? Dan is een lavasteen gietvloer absoluut het overwegen waard. Lava staat erom bekend dat het erg hard en duurzaam is. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen voor jouw woning, horecazaak of bedrijfspand? Lees dan zeker verder!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Lavasteen gietvloer: prijs
Plaatsing lavasteenvloer
Enkele veelgestelde vragen
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Wat is een lavasteen gietvloer?

Dit recente type gietvloer bestaat uit 2 grote bestanddelen: kunsthars en lavagruis. Het gaat om een nieuwe generatie naadloze vloeren die sterk in de lift zit. Wat betekent de toevoeging van dit harde, vulkanische gesteente voor deze gietvloer? We maken een kort onderscheid tussen het uitzicht en de functionaliteit:

 • Uitzicht: het lavagruis zorgt voor subtiele, zwarte spikkeltjes in de kunsthars gietvloer. Je ziet dus niet echt grotere lavasteentjes. Daardoor leunt zo’n lavasteenvloer dichter aan bij een PU-gietvloer dan bij een steentapijt of een troffelvloer met steentjes.
 • Functionaliteit: de toevoeging van lavagruis is qua look subtiel, maar het effect qua functionaliteit is groot. De duurzaamheid, hardheid, … van lavasteen is te vergelijken met graniet. Daardoor is een gietvloer met lavasteen extreem slijtvast en krasbestendig. Ook op vlak van vlekbestendigheid en waterdichtheid kan je op je beide oren slapen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan zeker meer uitleg aan gespecialiseerde vakbedrijven actief in je buurt. Die geven je graag meer informatie over de voordelen, uitvoeringen, … van een gietvloer met lavasteen. Ontvang nu gratis advies op maat!

lavasteen gietvloer

 

Voor- en nadelen van een lavasteen gietvloer

In feite is een gietvloer met lava een verbeterde versie van de klassieke kunsthars gietvloer. Je geniet van alle voordelen van zo’n vloerbekleding met bv. polyurethaan, maar door de toevoeging van lavagruis is het eindresultaat nog sterker en steviger. Een overzicht van de pluspunten en de minpunten:

 

Lavasteen gietvloer: voordelen

 • Extreem krasbestendig en slijtvast: dit is voor veel mensen de hoofdreden om voor deze gietvloer te kiezen. Heb je bv. kleine kinderen en/of huisdieren? Dan ben je zeker dat je lavasteenvloer onbeschadigd blijft. De lava maakt van deze gietvloer namelijk een krasbestendige krachtpatser.
 • Stijlvolle uitstraling: een kunsthars gietvloer ziet er op zich al heel fraai uit. Maar dankzij het vulkanische gesteente krijgt een lava gietvloer nog net dat extra tikkeltje cachet. De zwarte spikkeltjes zijn subtiel, maar geven de vloer meer schakering. Bovendien kan je kiezen uit tal van kleuren.
 • 100% vloeistof- en waterdicht: naast krasbestendig is een vloer met lavasteen vooral ook volledig vloeistof- en waterdicht. Kortom, mors je met melk, wijn, …? Dan blijven er geen vlekken achter. Een vakbedrijf werkt zo’n vloer namelijk af met 1 of 2 topcoatings voor een dichte structuur.
 • Onderhoudsvriendelijke vloer: net als een gewone kunsthars vloer is ook deze gietvloer volledig naadloos en dus makkelijk schoon te maken. Een stofzuigbeurt per week volstaat. Gebruik daarnaast enkel natuurlijke en pH-neutrale schoonmaakmiddelen zoals groene zeep.
 • Lange levensduur en kleurbehoud: lavasteen is enorm sterk en duurzaam, net als graniet. Die kracht garandeert je een vloer die erg lang meegaat. En dat zonder kleurverschillen op lange termijn. De authentieke tint van je lavasteen vloer blijft altijd behouden.
 • Geschikt voor vloerverwarming: net als de meeste andere gietvloeren is ook een vloer met lavagruis uitstekend geschikt voor vloerverwarming. De mix van lava en kunsthars geleidt warmte namelijk uitstekend. Heb je dus een energetische renovatie gepland? Of gaat het om nieuwbouw? Dan is deze gietvloer een uitstekende eindvloer voor jouw vloerverwarming.

 

Lavasteen gietvloer: nadelen

 • Niet goedkoop: net als een standaard PU-gietvloer is een vloer met lavagruis behoorlijk prijzig. Dat heeft te maken met de samenstelling van deze vloerbekleding, maar ook met de arbeidsintensieve plaatsing. De grote voordelen van deze gietvloer zijn deze kosten echter meer dan waard!
 • Arbeidsintensieve plaatsing: een vloer met lavasteen is niet gelegd op 1 dag. De opbouw bestaat uit meerdere lagen en coatings, waardoor een vakbedrijf makkelijk 4 à 5 dagen nodig heeft voor een optimaal, krasbestendig en waterdicht eindresultaat.
 • Niet mogelijk bij elk type ondergrond: gaat het om een chape of een andere cementgebonden ondergrond? Dan kan je altijd een lavasteen gietvloer plaatsen. Gaat het om een andere ondergrond? Vraag dan zeker raad aan een gespecialiseerd vakbedrijf. Met een correcte voorbereiding is er namelijk veel mogelijk.

 

Mogelijke uitvoeringen van een lavasteenvloer

Een lavasteen gietvloer staat synoniem met een exclusief en stijlvol design. Door het brede scala aan uitvoeringen vind je sowieso een gietvloer die perfect bij je woning past. Enkele opties op een rij:

 

 • Kleuren: een lavasteen gietvloer kan je laten leggen in tal van kleuren. Grijs-, bruin- en taupetinten zijn het meest courant, maar ook andere kleuren zijn wel degelijk mogelijk. Dankzij de juiste pigmenten kan een gespecialiseerde plaatser een tint creëren die perfect is afgestemd op jouw woonstijl en interieur.
 • Dikte: gaat het om een renovatie en is je opbouwhoogte beperkt? Bv. omdat je een gietvloer over je huidige vloer wil laten leggen? Met een gietvloer met lavasteen is dat geen probleem. Je kan al zo’n vloer laten leggen met een dikte vanaf 2 mm. Doorgaans bedraagt de gemiddelde dikte 4 à 5 mm.
 • Glansgraad: bij de afwerking met de topcoating(s) bepaal je zelf de glansgraad van je nieuwe vloer. Hou je eerder van een matte afwerking? Of gaat je voorkeur uit naar een fraai glanzende vloer? Jij kiest het helemaal zelf!

Meerdere uitvoeringen vergelijken? Neem dan zeker contact op met meerdere vakbedrijven in je buurt. Zo krijg je een goed zicht op hun aanbod én hun prijzen. Dat is en blijft de beste garantie op een doordachte keuze voor jouw project. Start je aanvraag hier!

 

Lavasteen gietvloer: prijs

De kosten voor een lavasteen gietvloer hangen vooral af van de oppervlakte van je vloer, maar ook van de gekozen uitvoering, de moeilijkheidsgraad van de werken, de afwerking, … Doorgaans starten de prijzen vanaf 85 euro per m² (excl. btw, incl. plaatsing).

Een totaalprijs voor jouw gietvloer met lava? Een vakbedrijf maakt graag voor jou een vrijblijvende prijsofferte op. Zo weet je meteen waar je aan toe bent. Om zeker te zijn van een correcte prijs is het sterk aangeraden om meerdere prijsvoorstellen aan te vragen. Start nu met vergelijken!

 

gietvloer lavasteen

 

Hoe lavasteen vloer plaatsen?

Net als bij een gewone kunsthars gietvloer neemt de plaatsing van een lavasteen vloer de nodige tijd in beslag. Je mag zeker rekenen op 4 à 5 werkdagen. Dat heeft alles te maken met hoe arbeidsintensief en complex deze werken zijn. Daarom ga je het best enkel in zee met een ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in dit type gietvloer. Zo’n expert volgt deze stappen:

 

 1. Ondergrond correct voorbereiden

  Idealiter legt een vakspecialist een gietvloer met lavasteen op een chape of een ander type cementgebonden ondergrond. Ook andere ondergronden zijn eventueel mogelijk, maar dat vergt meer voorbereidingswerk. Sowieso brengt een vakspecialist een primer aan voor een goede hechting met de lavasteen gietvloer en ook een egalisatielaag is vaak nodig.

 2. Lavasteen vloer aanbrengen

  In tegenstelling tot een troffelvloer of een steentapijt gaat het hier niet om 1 dikkere laag vloermortel. De vakspecialist brengt de lavasteen gietvloer aan in verschillende lagen voor een optimaal eindresultaat.

 3. Vloer afwerken met topcoating(s)

  Ten slotte werkt het vakbedrijf je gietvloer af met een beschermende topcoating. Zo is je vloer dicht van structuur en ook perfect kras-, water- en vlekbestendig. In sommige gevallen kiest een expert zelfs voor een tweede toplaag voor een extra duurzaam en hygiënisch resultaat.

Op zoek naar een gespecialiseerde plaatser? Die vind je snel, eenvoudig en bovendien helemaal kosteloos dankzij de offerteservice van Solvari!

 

Veelgestelde vragen over gietvloeren met lavasteen

Interesse in een vloer met lavasteen voor jouw woning, kantoor of bedrijf? Of twijfel je nog tussen deze vloer en enkele alternatieven? Een ervaren expert in gietvloeren geeft je graag een uitgebreide uitleg. Ook hieronder vind je al het antwoord op enkele veelgestelde vragen:

  • Is een lavasteen vloer glad of niet?
  Nee, door de toevoeging van het lavagruis heeft zo’n vloer een licht korrelige structuur. Het gaat dus niet om een gladde vloerbekleding. Die textuur zorgt voor een natuurlijke antislip-werking. Daarom is een vloer met lavasteen ook geschikt in natte ruimtes als de badkamer, het toilet en de keuken.


 • Kan ik zo’n vloer overal in huis toepassen?
  Absoluut, deze gietvloer met lavasteen komt in elke ruimte optimaal tot zijn recht. Of het nu gaat om een gietvloer in de badkamer, woonkamer, garage, slaapkamer, … Zelfs buiten kan je deze duurzame, sterke vloer laten aanleggen.


 • Heb ik viltjes nodig onder m’n tafel- en stoelpoten bij deze gietvloer?
  Bij een PU-gietvloer zijn zulke viltjes aangeraden omdat zo’n vloer krasgevoelig is. Dat is bij een lavasteen gietvloer gelukkig niet het geval. Deze vloerafwerking is zo sterk en krasbestendig dat je geen enkele vorm van extra vloerbescherming nodig hebt.


 • Welke alternatieven zijn er voor een gietvloer met lavasteen?
  Je kan kiezen uit meerdere soorten gietvloeren. Gaat je voorkeur uit naar een zachtere, elastische en geluiddempende vloerbekleding? Dan ga je bv. beter voor een standaard kunsthars gietvloer (zonder toevoeging van lavagruis). Ook een cementgebonden gietvloer en betonstuc zijn goede opties als je houdt van die industriële betonlook. Gaat je voorkeur dan weer eerder uit naar een vloer met grotere steentjes? Dan vind je je gading ongetwijfeld bij een steentapijt of troffelvloer.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten