Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Epoxyvloeren

Epoxy vloeren worden vooral toegepast in bedrijfsruimtes, winkelruimtes en andere commerciële omgevingen waarin hoge eisen worden gesteld aan de vloer. Door het naadloze karakter en de strakke look, zie je epoxyvloeren ook wel terug in het moderne interieur, zij het minder frequent want epoxy heeft ook een aantal nadelen ten opzichte van bijvoorbeeld polyurethaan.

 

 

Toepassingen van epoxyvloeren

Epoxy is door zijn sterke en vloeistofdichte eigenschappen erg geschikt als coatingmateriaal voor industrievloeren. Het is bestand tegen chemicaliën en zuren en kan zonder probleem het gewicht van zware machines en voertuigen verdragen.

Voorwaarde daarbij is dat de ondergrond volledig stabiel is want epoxy is hard maar niet erg flexibel (zoals polyurethaan). Epoxy wordt ook veel toegepast in openbare ruimtes (showrooms, winkelruimtes) waar men behoefte heeft aan effecten in de vloer zoals bedrijfslogo’s of reclameboodschappen. Toepassing in moderne interieurs is ook mogelijk alhoewel men hier minder voor kiest. Epoxy vloeren zijn namelijk wat minder comfortabel dan polyurethaan vloeren.

 

 

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunststof polymeer dat gewonnen wordt uit aardolie. Door zijn harde eigenschappen kent epoxy veel industriële toepassingen en wordt het veel gebruikt in coatings, lijmen en composietmaterialen waarin glasvezel is verwerkt (boten, vleugels van vliegtuigen, carrosserieën, etc).

 

 

Kostprijs epoxyvloer

De prijs van een epoxy vloer hangt af van het oppervlak en de afwerking van de vloer. De gemiddelde kostprijs schommelt tussen de 70 en 110 euro per vierkante meter.
Vraag hier online een offerte op maat aan zonder aankoopverplichting.

 

Gekleurde epoxyvloeren

 

Voor- en nadelen van een epoxy vloer

Net zoals elk type gietvloer heeft ook epoxy zijn specifieke eigenschappen. Of een vloer in epoxy de meest geschikte oplossing is voor jouw noden hangt af van je persoonlijke voorkeuren:

 

Voordelen epoxyvloer

– Kan in veel kleuren en afwerkingen geleverd worden.

– Geheel vloeistofdicht en bestand tegen zuren en chemicaliën.

– Slagvast, stootvast.

– Zeer makkelijk te reinigen en bijzonder hygiënisch.

 

Nadelen van een epoxy vloer

– Kan scheuren vertonen wanneer de ondervloer niet volledig stabiel is.

– Is krasgevoelig (meer krasgevoelig dan polyurethaan).

– Minder geschikt voor vloerverwarming.

– Contactgeluid tijdens het belopen.

– Voelt koud aan zoals een tegelvloer.

 

epoxyvloeren

 

Verschil tussen epoxyvloeren en polyurethaan vloeren

Een epoxyvloer is in meer afwerkingen te verkrijgen dan een polyurethaan vloer. Zo zijn er meer effecten mogelijk (glitter, terrazzo effecten en zelfs kunstwerken die in de vloer geïntegreerd worden). Epoxy is ook harder dan polyurethaan maar minder flexibel. Wanneer de ondergrond niet volledig stabiel is, kan een epoxy vloer gaan scheuren.

 

Kiezen voor epoxy of polyurethaan?

Indien het gaat om een vloer in de woon- of slaapkamer of andere ruimtes waarin comfort een belangrijke rol speelt, dan kun je het beste kiezen voor een polyurethaan vloer. Je kunt dan gewoon vloerverwarming gebruiken en hebt minder last van contactgeluiden. Wil je een vloer voor een commerciële toepassing zoals een winkelruimte of voor een industriële ruimte? Dan kun je het beste voor een epoxy gietvloer kiezen of eventueel voor een troffelvloer (epoxybasis).

 

Een epoxyvloer is zeer geschikt om gebruikt te worden in de garage. Ben je een fervent klusser of autoliefhebber dan zul je aan een dergelijke vloer veel plezier hebben. Een garagevloer van epoxy is namelijk volledig vloeistofdicht en bestand tegen oliën, vetten, zuren en chemicaliën. Auto’s en andere zware voertuigen of voorwerpen kunnen er zonder problemen overheen rijden en de vloer is zeer makkelijk te reinigen.

 

 

Onderhoud epoxyvloer

Het dagelijks onderhoud kun je het beste plegen met een zachte bezem, een stofwisser of een stofzuiger met een parketborstel. Zand is voor iedere vloer een vijand, ook voor een epoxyvloer. Het veroorzaakt voornamelijk krassen op de vloer. Regelmatig onderhoud is dus gewenst. Nat reinigen kan gebeuren met niet agressieve schoonmaakmiddelen. Mocht er zich wat kalk op de vloer gevormd hebben dan kun je dit reinigen met een oplossing van azijn. Gebruik bij het schoonmaken niet te veel zeep want anders vormt zich naar verloop van tijd een vettig zeeplaagje op de vloer. Het is niet schadelijk maar geeft deze een doffe uitstraling.

 

epoxyvloer winkel

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele gietvloer experten