Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs gietvloer - Tarieven 2024

De kostprijs van een gietvloer wordt voornamelijk bepaalt door de nodige voorbereidingen, het type gietvloer en de totale oppervlakte. Op deze pagina vind je prijzen van alle soorten gietvloeren per vierkante meter. Graag een offerte op maat? Vraag hier tot 3 offertes online aan.

 

gietvloer prijs Totale oppervlakte en invloed op de prijs

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van het soort vloer, de grootte van het oppervlak en het aantal lagen dat wordt aangebracht. Iedere laag moet voldoende drogen, waardoor het gieten van de vloer al snel enkele dagen duurt.

De arbeidskosten bij een vloer met zes lagen zijn dan ook een stuk hoger dan bij een vloer met slechts vier lagen.

Algemeen gesproken geldt de volgende regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Indien het om een grote ruimte gaat, ben je dus vaak voordeliger uit. Bij een huis met veel kleine kamertjes is het plaatsen van een gietvloer vaak een pak intensiever dan wanneer het gaat om één grote ruimte.

 

 

Soorten gietvloeren en hun prijs per vierkante meter

Elk type gietvloer heeft zijn specifieke plaatsingswijze en samenstelling. De prijs per type vloer varieert dan ook. Een overzicht van gemiddelde kosten van gietvloeren en andere vloerbedekkingen vind je in onderstaande tabel:

Type vloerDikte
Prijs/m2,
incl BTW
Frequentste
toepassing
Vloerverwarming
mogelijk?
Buiten
mogelijk?
Polyurethaan vloer3-5 mm
€80-120
Particulier
+/-
Epoxyvloer2-3 mm
€70-110
Industrieel
+/-
Cementgeb. gietvloer4-8 mm
€75-120
Particulier
Afh. v. samenstelling
+/-
Troffelvloer5-6 mm
€60-80
Industrieel
Steentapijt6-10 mm
€30-55
Particulier
Terrazzo10-25 mm
€200-250
Particulier
Gepolierde beton8-12 cm
€40-70
Particulier
Tegelvloer1-3 cm
€70-120
Particulier
Afh. v. formaat & lijm

Let op! De bedragen in de tabel zijn richtprijzen en dienen dus alleen om je een inschatting van de kosten te kunnen geven. Voor een prijs op maat van jouw project verwijzen we je graag door naar onze online offerteservice. Daar kan je gratis en vrijblijvend prijzen offertes op maat aanvragen bij professionele plaatsers van gietvloeren. Klik hier voor meer info.

 

Kostprijs gietvloer

 

Welke factoren bepalen de kostprijs van een gietvloer?

Gietvloer prijzen kunnen sterk variëren naargelang de omstandigheden. Aan de hand van onderstaande factoren kan je inschatten of de prijs van jouw gietvloer naar de gemiddeld hoge of lage kant zal neigen:

 

1. Type gietvloer

Het type gietvloer is één van grootste kostenbepalers. Dit heeft te maken met de kostprijs van de grondstoffen en de arbeidsintensiviteit van de plaatsing. Sommige gietvloeren worden in 3 lagen geplaatst, anderen vergen 6 lagen.

 

2. Oppervlakte

Net zoals veel andere zaken in de bouw geldt de regel: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de vierkante meter prijs. Dit heeft alles te maken met het feit dat de voorbereidende werken en het reinigen van materiaal evenveel werk is, ongeacht de oppervlakte.

 

3. Voorbereiding van de ondergrond

Ook de voorbereiding van de ondergrond zal een invloed hebben op de prijs. In de prijstabel werden gemiddelde tarieven opgesomd voor plaatsing op een vlakke dekvloer / chape.

Moet de gietvloer op een andere ondervloer geplaatst worden (tegels, houten vloer, niet-egale betonvloer,…) dan zullen er bijkomende kosten aangerekend worden. Richtprijzen zijn sterk afhankelijk van de ondergrond. Reken op 5 tot wel 40 euro per vierkante meter.

 

 

Let op voor vaste tarieven bij kleine ruimtes!

Bij kleine oppervlaktes ( < 20-25 m²) hanteren heel wat grote bedrijven een vaste prijs. Dit omdat de kosten van de voorbereidende werken en het reinigen van de machines vaak even duur zijn bij kleine als bij grote projecten.

Een vaak toegepaste prijs voor ruimtes kleiner dan 20 vierkante is ± 2.500 euro. Niet elke vakman werkt echter op deze manier. Er zijn ook kleinere bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in beperkte oppervlakken en correcte prijzen hanteren. Vrijblijvende prijzen op maat van je project kan je hier aanvragen.

 

 

Bijkomende kosten gietvloer

Bij het gieten van een gietvloer komt wat kijken. Zo moet de ondervloer vaak nog voorbewerkt worden en moeten er in sommige gevallen ook uitzettingsvoegen voorzien worden.

Niet alle bedrijven tonen deze kosten door in de opgegeven prijs per vierkante meter die terug te vinden is op hun website. Dit verklaart vaak de grote verschillen op gebied van prijs.

Je doet er dan ook goed aan een offerte op maat te vragen waarbij rekening wordt gehouden met alle werkzaamheden die nodig zullen zijn voor het realiseren van jouw project. Naast het gieten van de vloer zijn onderstaande zaken nog enkele voorbeelden van extra’s die soms voorzien moeten worden:

 • Egaliseren van de ondervloer: de prijzen hiervan zijn afhankelijk van de dikte van de egaliseringslaag en de staat van de ondervloer. Reken op prijzen vanaf ongeveer 8 euro per m2.
 • Maken van uitzettingsvoegen
 • Antisliplaag
 • Polyester wapeningsnet op ondergrond
 • Vloerprofielen en andere toeslagmaterialen.
 • Afwerking van de plinten

 

 

Vaakgestelde vragen • Is een gietvloer duurder dan een tegelvloer?
  Laat je keramische tegels plaatsen, dan moet je rekenen op een bedrag tussen de 40 en 80 euro (inclusief plaatsing). Wil je speciale tegels of natuursteen tegels, dan kunnen de kosten al snel oplopen tot 150 euro of meer. Of een gietvloer goedkoper of duurder is dan tegels zal dus vooral afhangen van het type tegel en gietvloer.


 • Kost een gietvloer meer in combinatie met vloerverwarming?
  Dit hangt sterk af van het gewenst type gietvloer. Sommige gietvloeren kunnen zonder enige aanpassing gecombineerd worden, anderen moeten voorzien worden van een wapeningsnet of toeslagstoffen. Dit wordt best ter plekke bekeken met de verkoper.


 • Bestaan er ook goedkope gietvloeren?
  Ben je op zoek naar een goedkope gietvloer om snel-snel over een oude vloer te plaatsen, dan gaan we je helaas moeten teleurstellen. Een gietvloer moet met de nodige zorg op een stabiele ondergrond geplaatst worden. Kies je voor een kwalitatieve renovatie, dan zal een gietvloer zeker interessant zijn. Het ruimteverlies is minimaal en je krijgt een erg mooi geheel. Wil je een goedkope vloer, dan ben je beter af met linoleum of laminaat.

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten