Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Gietvloer Antwerpen

In een moderniserende stad als Antwerpen zijn gietvloeren trendy. Geen wonder, want deze moderne vloer heeft veel voordelen zoals een naadloze afwerking. Op deze pagina vind je een overzicht van vloerders in jouw regio. Je vindt hier ook advies voor de beste plaatsing, soort vloer en kwaliteit-prijsverhouding. Liever meteen knopen doorhakken? Via onze online offerteservice ontvang je snel voorstellen op maat van jouw project.

Ga snel naar: Prijs gietvloer AntwerpenSoorten gietvloerenPlaatsingOverzicht gietvloerspecialisten AntwerpenOffertes

 

Waarop letten bij het vergelijken van aannemers in Antwerpen?

In België ben je niet verplicht de vloer te laten leggen door een aannemer. Toch is het een intensief en nauwkeurig werkje dat je beter overlaat aan een professional. Er bestaat geen keurmerk voor gietvloeren of professionele plaatsers. Voor bedrijfsvloeren specifiek bestaat er wel een wettelijke regelgeving, maar een vakman weet aan welke eisen die moeten voldoen. Een vloerder verzekert je van een correcte plaatsing en helpt je met advies van het kiezen tot het drogen van de vloer. Eenvoudig en vrijblijvend voorstellen vergelijken kan door een aanvraag in te dienen via onze online offerteservice.

Hou bij de vergelijking van offertes rekening met wat in de prijs inbegrepen is en wat als extra kosten aangerekend wordt (voorbereiding en egalisering van de ondergrond, afwerking …). Vraag om een schriftelijke bevestiging van de kosten. Zo heb je een beter beeld van de totaalprijs en kom je op je factuur geen onaangename verrassingen tegen.

 

Tips voor het kiezen en leggen van een gietvloer Antwerpen

De kwaliteit van de vloer hangt af van welk type vloer je kiest, aan welke eisen die moet voldoen en de plaatsing ervan. Hieronder geven we je tips voor de keuze en het aanleggen van een gietvloer en verwante vloeren.

 

gietvloer Antwerpen 1) Soorten gietvloeren en verwante vloeren

Elke gegoten kunstharsvloer is naadloos, onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Het comfortabele polyurethaan (PU) wordt gebruikt voor woningen, het stevigere epoxy in de industrie en zorgsector en het waterdichte acrylaat voor vochtige ruimtes. Een cementgebonden gietvloer heeft een betonlook maar is dunner dan echt beton, dus ideaal als je weinig opbouwhoogte hebt. Naast gietvloeren zijn er nog andere naadloze vloeren: troffelvloeren, steentapijt, beton

De keuze hangt af van welke eigenschappen voor jouw situatie belangrijk zijn. Terwijl PU en steentapijt geluiddempend werken, verdragen beton en epoxy meer gewicht. Wil je de vloer combineren met vloerverwarming, dan moet die een open structuur hebben, zoals bij PU, troffelvloeren en steentapijt. De vloerdikte is dan weer belangrijk bij renovaties: gietvloeren zijn dun (ca. 2-5 mm) en kan je daarom gemakkelijk leggen op een bestaande vloer.

Elke vloer heeft zijn eigen kleurenscala en uitstraling: een betonlook is stoer, marmeren terrazzo chic … Bij een epoxy gietvloer heb je wel meer mogelijkheden in uitzicht en patronen dan bij PU (bv. glitters, bedrijfslogo’s …).

 

plaatsing gietvloer Antwerpen 2) Hoe wordt een gietvloer geplaatst?

Een gietvloer is een dunne vloerbekleding die zichzelf uitvlakt tijdens het aanleggen en niet machinaal moet gladgestreken worden. De voorwaarde is dan wel dat de ondergrond effen en schoon is. Afhankelijk van het soort ondergrond moet de vloer eerst geëgaliseerd, geschuurd of gepoetst en gedroogd worden. Deze voorbereiding kan je zelf doen om extra kosten uit te sparen.

Daarna wordt een primer aangebracht opdat de gietvloer zich kan hechten op de ondergrond zonder erin te trekken. Daarop komt een egalisatielaag die de vloer verder vlak maakt. Vervolgens wordt de vloeistof op de vloer gegoten en met een spaan erover verdeeld. Bij deze fase ben je best aanwezig om erop toe te zien dat de vloer en gekozen effecten aan je wensen voldoen. Ten slotte wordt de vloer beschermd met een coating.

Na elke stap moet de vloer drogen om uit te harden. Maak dus dat je uit de ruimte of je woning kan zonder de gietvloer te belopen. Respecteer de droogtijd (3 à 5 dagen) en instructies van de aannemer voor een optimaal resultaat.

 

Tip: Vraag naar realisaties

Wil je verder inspiratie opdoen of de kwaliteit van de aannemer nagaan? Vraag dan naar realisaties. Veel gietvloerspecialisten hebben foto’s van hun projecten of een showroom met voorbeelden. Zo krijg je een idee van hun bekwaamheid en de mogelijke kleuren, patronen, stijlen …

 

 

Gemiddelde prijs voor een gietvloer in Antwerpen

De kosten voor een gietvloer zijn afhankelijk van het soort vloer, de grootte van het oppervlak en het aantal lagen dat wordt aangebracht. Voor elke laag meer duurt het werk langer wegens de droogtijd en betaal je daarom meer arbeidskosten. Ook voorrijkosten en extra opties (bv. een antisliplaag) bepalen de prijs mee.

Er bestaat geen vast tarief voor een gietvloer. De prijs verschilt dus van aannemer tot aannemer. Door de band genomen geldt wel de regel: hoe groter de oppervlakte van de te bekleden ruimte, hoe lager de prijs per vierkante meter. De gemiddelde prijs voor een gietvloer met een oppervlakte vanaf 25 vierkante meter bedraagt € 70 – 120 per m² (incl. btw)

 

Specialisten in gietvloeren Antwerpen vergelijken: Offertedienst

Verschillende gietvloerspecialisten zijn gevestigd in Antwerpen centrum. Ook in de randgemeenten en wijdere omgeving vind je verschillende kantoren, vaak met een showroom: Berchem, Niel, Kontich, Wommelgem, Schoten, Beveren-Waas, Turnhout, Mechelen, Willebroek, Geel, Lier … Ook net over de grens in Nederland zijn er meerdere specialisten die zowel Zuid-Nederland als de provincie Antwerpen bedienen. Zo kan je kiezen voor een nabijgelegen aannemer en voorrijkosten uitsparen.

Via de Solvari offerteservice kan je vrijblijvend advies en offertes aanvragen bij erkende aannemers actief in jouw regio.

 

Hoe werkt het?

1. Je beschrijft jouw opdracht, geeft enkele specifieke eisen mee en vertelt wat de gewenste uitvoeringsdatum is.

2. Solvari stuurt jouw aanvraag anoniem door naar alle gietvloerspecialisten die actief zijn in jouw regio.

3. De eerste 3 erkende vloerders die interesse hebben in jouw opdracht nemen contact met je op voor het maken van een offerte en/of het geven van advies op maat van jouw project.

4. Jij beslist of je al dan niet akkoord gaat met één van de voorstellen van de geïnteresseerde aannemers en of je de opdracht al dan niet laat uitvoeren.

 

Start hier: