Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Grijze gietvloer

Gietvloeren in het grijs komen met voorsprong het vaakst voor. Die populariteit is geen toeval: een grijze gietvloer is tijdloos, valt makkelijk te combineren met andere kleuren, … Uit welke types gietvloeren, kleurschakeringen, afwerkingen, … kan je allemaal kiezen? En hoeveel betaal je gemiddeld per m² voor een gietvloer in het grijs? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs grijze gietvloer
Belangrijke aandachtspunten
Inspiratie & voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een grijze gietvloer?

Grijs is een polyvalente kleur die in vele interieurs optimaal tot haar recht komt. Een grijze gietvloer is dus een veilige keuze waar je onmogelijk op uitgekeken raakt. Professionele plaatsers leggen vloeren in deze kleur dan ook het vaakst. Dat grote succes is onder meer te danken aan…

 • Tijdloos en universeel: grijs is een tijdloze en universele kleur die geen last heeft van trends of hypes. Met een gietvloer in deze tint loop je dus niet het risico dat je vloer gedateerd oogt na een paar jaar. Niet onbelangrijk, als je weet dat een gietvloer erg lang meegaat.
 • Makkelijk te combineren: je kan vlot en eenvoudig een grijze gietvloer combineren met andere kleuren. Kortom, koop je nieuwe meubels? Of wil je je binnenmuren verven? Dan is de kans groot dat je grijze gietvloer ook fraai harmonieert met die nieuwe tinten.
 • Warm en strak tegelijk: grijs is neutraal, maar daarom allesbehalve saai. Het is een tint die past binnen strakke, minimalistische interieurs, maar tegelijk warm genoeg is om ook in een landelijke stijl een echte meerwaarde te bieden.
 • Stoere betonlook: een betonvloer is voor veel mensen het summum van stijl. Heb je niet genoeg opbouwhoogte voor een massieve betonvloer? Dan is een grijze gietvloer met een betonlook het ideale alternatief. De gemiddelde dikte van zo’n vloerbekleding is namelijk slechts 2 à 8 mm.
 • Praktische keuze: op een zwarte vloer in natuursteen of een witte gietvloer zijn vuil, vlekken en beschadigingen snel zichtbaar. Dat is niet het geval bij een neutrale kleur als grijs. Even niet gestofzuigd? Dan valt dat bij een gietvloer in het grijs veel minder op.

Interesse in een grijze gietvloer? Vergelijk dan zeker het aanbod van meerdere professionele plaatsers actief in je buurt. Zo maak je een weloverwogen keuze. Start je aanvraag hier!

grijze gietvloer

 

Mogelijke uitvoeringen van grijze gietvloeren

Er is niet zoiets als 1 grijze gietvloer. Je kan namelijk verschillende keuzes maken om een gietvloer op maat van jouw wensen en woning te creëren. Wat zijn de verschillende mogelijkheden? Een kort overzicht:

 

1. Type gietvloer

Je kan verschillende soorten gietvloeren in het grijs laten plaatsen. Uiteraard zijn er de betonlook gietvloeren op basis van cement: een cementgebonden gietvloer, betonstuc, mortex, microtopping, … Maar daarnaast zijn er ook kunsthars gietvloeren in het grijs (op basis van polyurethaan of epoxy). Met dat laatste type koppel je de uitstraling van beton aan de voordelen van kunsthars: geluiddempend, scheurvast, waterdicht, …

 

2. Kleurschakering

Zoals je ongetwijfeld weet, bestaan er verschillende tinten grijs. Je kan kiezen voor 1 egale grijstint, maar het is ook mogelijk om 2 verschillende tinten met elkaar te laten mengen. Daardoor krijg je een levendigere gietvloer met een gewolkt effect (zoals bij een gepolierde betonvloer). Kortom, je bepaalt zelf de exacte kleurschakering van je grijze gietvloer.

 

3. Structuur

Naast de precieze kleur kies je ook de structuur van je gietvloer helemaal zelf. Vooral bij gietvloeren op basis van cement zijn er tal van mogelijkheden. Ga je voor een gladdere vloerbekleding of hou je van een grovere structuur? Gladdere vloeren zijn iets vlotter te reinigen, terwijl een korrelige textuur een grotere antislip-werking heeft.

 

4. Afwerking

Elk type gietvloer kan je verkrijgen in een mattere of meer glanzende afwerking. Bij gietvloeren op basis van cement is het vooral de beschermende coating(s) die de glansgraad bepaalt. Die coating is nodig omdat zulke vloerbekledingen niet vloeistofdicht zijn na het plaatsen. Dat is bij een polyurethaan gietvloer bv. wel het geval.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere plaatsers!

Het mag duidelijk zijn: de ene grijze gietvloer is de andere niet. Wil je zeker zijn van jouw gedroomde vloerbedekking? Dan vergelijk je best het aanbod van meerdere gietvloer experten. Het is namelijk mogelijk dat de ene vakman bepaalde kleurschakeringen, glansgraden, … niet aanbiedt en de andere wel. Enkel door te kijken en te vergelijken, krijg je een helder beeld van de vele mogelijkheden.

Gietvloer experten in je buurt contacteren? Dat kan snel en eenvoudig via onze offerteservice. Vraag nu gratis en vrijblijvend voorstellen aan!

 

Prijs grijze gietvloer

De prijs van een grijze gietvloer hangt in de eerste plaats af van het type gietvloer. Daarnaast spelen uiteraard ook de oppervlakte, de exacte uitvoering en de moeilijkheidsgraad van de werken een rol. Een kort prijzenoverzicht per soort gietvloer in het grijs:

Type grijze gietvloerPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Polyurethaan vloer€ 80 à 120
Acrylaat of epoxy vloer€ 70 à 125
Cementgebonden gietvloer€ 75 à 120
Betonlook pleisterwerk€ 80 à 155

Een exacte prijs voor jouw grijze gietvloer? Dan vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere gietvloer experten in je buurt. Zo krijg je een goed beeld van die totaalprijzen en kan je ook adviezen, werkwijzen, uitvoertermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

gietvloer grijs

 

Belangrijke aandachtspunten

Ongeacht de kleur van je gietvloer moet je bij de plaatsing ervan rekening houden met enkele belangrijke aandachtspunten. We zetten er enkele op een rij:

 • Stijl van je interieur: grijs is een tint die zelden of nooit vloekt met interieurstijlen of andere kleuren. Maar dat is lang niet bij elke gietvloer kleur zo. Ga dus goed na welke kleur past bij jouw woning. Verander je om de paar jaar de tinten in je interieur? Dan is dat ook zeker een factor om rekening mee te houden.
 • Onderhoud: het noodzakelijke onderhoud verschilt per type gietvloer. Zo heeft een gietvloer op basis van cement extra onderhoud nodig in vergelijking met een kunsthars gietvloer (bv. met een speciale wax of olie om de paar maanden). Bij elke soort gietvloer geldt dan weer dat je best een zachte borstel voor de stofzuiger gebruikt en ook PH-neutrale reinigingsproducten.
 • Arbeidsintensieve plaatsing: hou er rekening mee dat een gietvloer plaatsen een arbeidsintensieve klus is. Zo zijn bij kunsthars gietvloeren en betonlook pleisterwerk meerdere lagen nodig voor een optimaal eindresultaat. Daardoor kan het leggen van zo’n grijze gietvloer 5 dagen of zelfs iets langer duren.
 • Waterdichte coating: bepaalde gietvloeren, zoals een PU-vloer, zijn al vloeistofdicht na het plaatsen. Cementgebonden gietvloeren, betonstuc, … hebben echter wel 1 à 2 waterdichte coatings nodig voor zo’n gesloten structuur. Dankzij die beschermende lagen kan je zulke grijze gietvloeren ook in vochtige ruimtes als de keuken en de badkamer laten plaatsen.
 • Alternatieve kleuren: naast grijs zijn er nog warme, neutrale kleuren als bruintinten of zandkleuren. Ook met een witte gietvloer creëer je een soort canvas waarop je naar hartenlust kan spelen met andere kleuren in je interieur. Ga je voor een gewaagdere, opvallende kleur? Dan kan je ook kiezen voor bv. groen of zwart.

Op zoek naar een vakman in je buurt? Gietvloer experten geven je graag advies voor een gietvloer op jouw maat. En dat is niet alles… Ze zorgen ook voor een correcte plaatsing, zodat je zeker bent van een optimaal eindresultaat. Contacteer vrijblijvend gietvloer experten actief in je buurt!

 

Voorbeelden van grijze gietvloeren

Zoek je nog naar die gedroomde gietvloer in het grijs voor jouw woning? Dan vraag je best naar de mogelijke uitvoeringen bij meerdere plaatsers in je buurt. Ook hieronder reiken we je de nodige ideeën aan met deze inspirerende voorbeelden:

 

INSPIRATIE 1 = grijze gietvloer met betonlook in de woonkamer

grijze gietvloer woonkamer

Gaat het om een vloerrenovatie met een beperktere opbouwhoogte? Dan kan je met een dunne cementgebonden gietvloer ook een fraaie, industriële betonlook creëren. In het bovenstaande voorbeeld gaat het om een grijze gietvloer in de woonkamer die volledig tot zijn recht komt in deze grote ruimte met een minimalistische inrichting.

 

 

INSPIRATIE 2 = kunsthars gietvloer in licht grijs

licht grijze gietvloer

Naast een dunne vloerbekleding met cement kan je ook met een kunsthars gietvloer een strakke betonlook verkrijgen. De bovenstaande licht grijze gietvloer bestaat uit polyurethaan, maar door het mengen van 2 tinten krijg je dat typische gewolkte effect van een gevlinderde betonvloer. Bovendien zijn zulke kunststof gietvloeren ook geluiddempend, elastisch, vloeistofdicht en erg comfortabel aan de voeten.

 

 

INSPIRATIE 3 = donker grijze gietvloer in de badkamer

donkergrijze gietvloer badkamer

Ook in de badkamer is grijs een tijdloze tint die nooit aan schoonheid en stijl inboet. In het bovenstaande voorbeeld kozen de eigenaars voor betonstuc met een hoge glansgraad. Dat glanzende effect ontstaat door de waterdichte coating op basis van kunsthars om de vloer volledig vloeistofdicht te maken. De donker grijze gietvloer contrasteert ook mooi met de lichtere grijstint op de badkamerwanden.

 

 

Offertes voor een gietvloer ontvangen?

Kies voor een gietvloer expert en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Professionele gietvloer experten